FFS Väst arrangerar politikerhearing 27/8

Framtidsbilder för Göteborg

Hur kan västsvenska paketet bidra till att minska de sociala klyftorna i Göteborg?

– Politikerhearing inför valet 2014

Mycket av senare tids offentliga debatt om Göteborgssamhället har ägnats åt trafik, transporter och de investeringar som planeras framförallt genom Västsvenska Paketet. Investeringarna intecknar samhällets möjlighet att finansiera många andra angelägna projekt under en lång period. Det är därmed viktigt att effekterna av projekten blir positiva men det kan vara svårt för gemene man att förstå såväl behov som konsekvenser.

I Göteborgssamhället växer samtidigt den sociala segregationen. Stadsdelar vars befolkning har lägst inkomst och utbildningsnivå har befäst sin position och till och med gått bakåt de senaste decennierna. Detta trots att utvecklingen får stor medial uppmärksamhet och att segregation tillmäts betydelse för hur vår välfärd ska mätas. Vilka svar vill politiken ge på hur segregationen långsiktigt behöver hanteras?

Vi vill höra politikerna förklara på vilket sätt projekten i västsvenska paketet vid sidan om att öka regionens konkurrenskraft, bidrar till att minska klyftorna i Västsverige. Flera av projekten som ingår i det västsvenska paketet är kontroversiella och har genererat en högljudd debatt i lokala media. Kritik har riktats mot såväl måluppfyllelse som kostnadsbild för de enskilda projekten. Vi undrar därför vilka de samhällskostnader är som externaliseras? Vilka avväganden har gjorts?

Välkommen att lyssna och delta i samtalet!

Deltagande politiker: Johan Nyhus (s), Mats Pilhem (v), Karin Pleijel (mp), Axel Darvik (fp), Maria Berntsson (kd), Theo Papaioannou (vv), Axel Josefsson (m)

Tid: Onsdagen den 27 augusti 2014, kl 18:00-21:00

Plats: Eriksbergshallen, Maskingatan 11

Anmälan: Sker med e-post till ffs.vast@gmail.com (seminariet är kostnadsfritt)

Arrangörer: Föreningen för samhällsplanering, lokalföreningen i västra Sverige

Fråga politikerna denna kväll: #ffshearinggbg2014

Upplägg:

17.30 Mingel Kaffe, fralla och frukt finns framdukat i foajén

18.00 Välkommen, Anna Stenlöf, Ordförande FFS, Lokalföreningen för västra Sverige

18.05 Kort presentation av framtidsbilder för Göteborg från respektive parti

19.15 Bensträckare

19.30 Diskussion, Moderator: Marianne Olsson, Mofirm

21.00 Avslutning



Lämna en kommentar